Če ste noseči, se pred jemanjem mace posvetujte z zdravnikom

Če ste noseči, se pred jemanjem mace posvetujte z zdravnikom

Ključni zaključki:

  • Čeprav je maca popolnoma brezkofeinsko dopolnilo, spodbuja učinke povečanja energije (in razpoloženja). Če ste občutljivi na kofein, boste morda želeli začeti z nižjim odmerkom.
  • Korenina Mace je zelo podobna drugim zdravilnim rastlinam, kot so ginseng, ashwagandha in rhodiola, saj je starodavna, adaptogena rastlina, ki lahko pomaga pri obvladovanju ravni stresa.
  • Medtem ko se spodbuja uporaba mace kot pomoč pri plodnosti, ko poskušate zanositi, obstajajo sporni dokazi o tem, ali je dovolj varna za mater, da jo uporablja med nosečnostjo.

Kaj je korenina mace?

Korenina Mace (znana po znanstvenem imenu Lepidium meyenii) se zaradi svojih zdravilnih lastnosti uporablja že več kot 2000 let v Peruju in okolici. Je del družine križnic, podobno kot zelje, ohrovt in brokoli, po videzu pa je podoben redkvici. Tradicionalno so korenino po obiranju skuhali in zaužili, danes pa jo po obiranju zmeljejo v fin prah in nato zaužijejo v obliki prahu ali kapsul.

Maca je v zadnjih dveh desetletjih postala vse bolj priljubljena zaradi svoje bogate vsebnosti hranil in obilice bioaktivnih spojin, ki naj bi koristile človeškemu telesu.

Korenina je odličen vir beljakovin, vlaknin in širokega nabora esencialnih aminokislin, maščobnih kislin, bakra, železa, kalcija ter vitaminov B1, B12 in C.

Prednosti korenine mace

Tukaj je šest zdravstvenih koristi korenine Mace, ki so morda nove za vas:

1. Ohranja kognitivno funkcijo

Štirinajst mesecev stari samci miši ICR so pet tednov prejemali maco v prahu z gavažo. Maca je izboljšala kognitivno funkcijo, motorično koordinacijo in vzdržljivost pri miših srednjih let, skupaj s povečano mitohondrijsko dihalno funkcijo in uravnavanjem z avtofagijo povezanih beljakovin v korteksu. Raziskovalci so zaključili, da je maca lahko učinkovita pri upočasnitvi s starostjo povezanega kognitivnega upada.

2. Izboljša zdravje kože

Maca je še posebej koristna za zdravje kože, saj pomaga zaščititi kožo pred vnetnimi lezijami, ki jih povzroča ultravijolično sevanje. Poleg tega lahko maca spodbuja celjenje ran na visoki nadmorski višini z uravnavanjem imunskega sistema. Ta izjemna rastlina lahko pomaga izboljšati splošno zdravje kože, zato jo morajo imeti vsi, ki želijo ohraniti zdravo polt. Zaradi svojih antioksidativnih in protivnetnih lastnosti je dragocena prednost v vsaki rutini nege kože.

3. Izboljša raven plodnosti moških

Klinična študija, izvedena na devetih odraslih moških, starih od 24 do 44 let, je razkrila, da je uživanje tablet mace v odmerku 1500 ali 3000 mg/dan štiri mesece pomembno vplivalo na njihovo reproduktivno zdravje. Natančneje, rezultati so pokazali povečanje volumna semena, števila semenčic na ejakulum, števila gibljivih semenčic in gibljivosti semenčic. Te ugotovitve kažejo, da bi lahko bile tablete mace izvedljiva možnost za posameznike, ki želijo izboljšati svoje reproduktivno zdravje.

4. Pomaga telesu pri obvladovanju stresa

Podobno kot drugi adaptogeni, kot so ginseng, ashwagandha in rhodiola, je tudi koren mace adaptogen, ki lahko pomaga pri obvladovanju ravni stresa in splošnega dobrega počutja. Maca, polna več kot 90 % esencialnih aminokislin in prostih maščobnih kislin, je odličen vir antioksidantov, ki lahko zaščitijo telo pred oksidativnim stresom in posledično pomagajo zmanjšati stres in tesnobo. Njegova vsebnost hranil zagotavlja, da telo ostane v najboljši kondiciji.

5. Pomaga ženskam s simptomi menopavze

Maca že leta pomaga ženskam pri hormonskem neravnovesju in vročih oblivih, ki sta simptoma menopavze. Izvedena je bila študija dveh preskušanj, da bi ocenili uporabo hipokotilov (stebla) mace pri lajšanju simptomov menopavze pri jemanju dveh 500 mg tablet mace dvakrat na dan v skupnem odmerku 2 g.

V prvem poskusu je tri mesece sodelovalo 20 zdravih kavkaških žensk v zgodnji postmenopavzi, v drugem poskusu pa je devet mesecev sodelovalo osem žensk. Raziskovalci so ugotovili, da se je folikle stimulirajoči hormon znatno zmanjšal, medtem ko se je luteinizirajoči hormon hkrati povečal, kar je povzročilo znatno povečanje estrogena in progesterona.

6. Izboljšuje razpoloženje in energijo

Obstaja več uspešnih študij, ki podpirajo trditev, da uživanje mace zagotavlja energijo. Čeprav kofeina v rastlini ni, lahko samo domnevamo, da izvira iz hranil in drugih bioaktivnih spojin, ki se borijo proti stresu in uravnavajo hormone.

Obstaja študija, ki dokazuje, da so udeleženci, ki so v 12 tednih zaužili 3 grame mace, občutili povečanje energije in razpoloženja (še posebej tisti, ki so zaužili rdečo maco). Pomembno je vedeti, da če ste občutljivi na kofein (tudi v dodatkih), je priporočljivo, da maco zaužijete zgodaj čez dan.

Odmerjanje in uporaba

Tipičen odmerek mace je med 1.500–3.000 mg na dan in jo lahko uživate v prahu, kapsuli ali tinkturi. Vendar ga je treba zaužiti s hrano in ga lahko mešamo s številnimi živili in pijačami, vključno s smutiji, kavo, sokovi, juho, ovsenimi kosmiči in pekovskimi izdelki. Če ste občutljivi na dodatke, ki podpirajo (naravno) energijo, razmislite o tem, da začnete z nižjim odmerkom in počasi povečujete količino.

Ali je korenina mace varna?

Korenina mace na splošno velja za varno za uživanje, vendar se prepričajte, da je vsaka kupljena maca testirana na toksičnost. Pomembno je, da upoštevate priporočeni odmerek in ne presežete 3 g na dan. Poleg tega je maca varna, če se jemlje le do štiri mesece. Maca velja tudi za dobro prenašanje z redkimi in minimalnimi stranskimi učinki. Medtem ko se maca spodbuja med spočetjem, je bilo vprašanje, ali je maca varna za nosečnice, sporno.

OpombaČe ste noseči, se pred jemanjem mace posvetujte s svojim zdravnikom.

Maca je dobro poznan zdravilni adaptogen, ki lahko koristi posameznikom. Če imate težave s plodnostjo do kroničnega stresa in tesnobe ali celo iščete kognitivno zaščito, je maca lahko zelo koristen dodatek. Kljub temu, da njegove koristi pokrivajo številna zdravstvena vprašanja, je bistvenega pomena, da se za svoje zdravje ne zanašamo samo na dodatke, ampak da pogledamo svojo celotno prehrano in izbiro življenjskega sloga. Od tam lahko vključimo adaptogene, kot je korenina mace (in toliko drugih), da še izboljšamo naše dobro počutje.

Blue Cannatine je nootropni dodatek na osnovi trocheja, ki vsebuje kombinacijo metilen modrega, kofeina, konoplje in nikotina. Dr. Ted Achacoso je zasnoval in oblikoval nootropik, da bi posameznikom zagotovil fizično in duševno povečanje energije, osredotočenosti in budnosti. Mnogi poznajo dodatek zaradi modrega madeža na jeziku (zahvaljujoč metilensko modri).

Ključni zaključki:

  • Tisti, ki jemljejo serotoninska psihiatrična zdravila, se morajo v celoti izogibati jemanju modrega kanatina, ker lahko metilensko modro reagira z zdravilom in povzroči toksičnost serotonina.
  • Čeprav nikotin v dodatku ni pridobljen iz tobaka, proizvajalci samemu nikotinu še vedno dodajajo kemikalije, kar ima lahko škodljive učinke.
  • Bistveno je, da pozorno in temeljito preberete in upoštevate navodila, ko prvič poskusite modri kanatin, da ne boste pomotoma predozirali, saj lahko povzroči toksičnost.

Čeprav lahko zdravilo začasno obarva jezik, je neverjetno učinkovito pri zdravljenju številnih bolezni, vključno z malarijo, methemoglobinemijo in zastrupitvijo z ogljikovim monoksidom, če naštejemo le nekatere. Eden najbolj kritičnih vidikov metilen modrega je spodbujanje pozitivnih koristi za mitohondrije. Dokazano je, da metilensko modro uspešno popravlja njegovo zdravo delovanje in celični metabolizem, kar lahko izboljša stanja, kot sta diabetes in multipla skleroza (MS). Prav tako lahko zmanjša proizvodnjo beljakovin, povezanih z Alzheimerjevo boleznijo (AD).

Prednosti nootropika Blue Cannatine:

Posamezniki, ki so poskusili nootropike, so poročali o izboljšanju učinkovitosti in kognitivnih sposobnosti, kot so: osredotočenost, koncentracija, jasnost, budnost in še veliko več. Spodaj razpravljamo o posebnih ugodnostih, ki jih prinaša uporaba nootropika Blue Cannatine.

Izboljša delovanje mitohondrijev in spomina

Poleg že tako dolgega seznama prednosti lahko metilensko modro zaščiti možgane pred boleznijo tako, da deluje kot darovalec elektronov proteinskim kompleksom I-IV mitohondrijev in poveča adenozin trifosfat (ATP). Adenozin trifosfat ima pomembno vlogo pri ohranjanju našega duševnega in fizičnega zdravja, tako da, če začnejo naše ravni ATP upadati, se zmanjša tudi naše celotno počutje.

Raziskovalci so izvedli randomizirano klinično preskušanje, ki je vključevalo 26 zdravih udeležencev, ki so bili pregledani med opravljanjem dodeljenih nalog po odmerku metilenskega modrega. Nato so bili udeleženci pregledani s funkcionalnim slikanjem z magnetno resonanco (fMRI) pred in eno uro po jemanju nizkega odmerka metilen modrega ali placeba. Rezultati so pokazali, da ima metilensko modro izboljšan odziv v bilateralni inzularni skorji – delu možganov, kjer nastajajo novi spomini.

Prav tako je prišlo do 7-odstotnega povečanja pravilnih odgovorov pri nalogah kratkoročnega spomina. Ta študija dokazuje, da metilensko modro pozitivno vpliva na področja možganov, ki vključujejo delovni spomin, trajno pozornost in zmogljivost spomina.

Kofein povečuje mentalno budnost in učinkovitost

Glede na to, da povprečni Američan vsak dan spije več kot tri skodelice kave, ne bi smelo biti presenečenje, da je kofein najbolj razširjena psihoaktivna snov na svetu. V študiji z 20 pripadniki posebnih vojaških sil (10 testnih in 10 placebo) so posamezniki pozno zvečer in zgodaj zjutraj tri zaporedne noči neprekinjeno budnosti dobili 200 mg kofeina, ki jim je sledilo 4-urno spanje popoldne. Rezultati so pokazali, da je kofein ohranil enako učinkovitost na psihomotoriki in da je prišlo do povečanja zaznavanja med budnostjo na terenu.

V celotnem obdobju testiranja je prišlo tudi do splošnega povečanja odzivne hitrosti pri logičnem sklepanju. To kaže, da kofein pomembno vpliva na mentalno budnost in zmogljivost, tudi pri minimalnem spanju in motečih urnikih spanja.

Nikotin je stimulans

Nikotin je aktivna sestavina in stimulans, ki ga najdemo v cigaretah.Za več informacij obiščite chocolate-slim-official.top .

Contents

Consentimiento de Cookies con Real Cookie Banner